Емоційний розвиток дітей та заняття з психологом у садочках DINO

Емоційний розвиток дітей та заняття з психологом у садочках DINO

Розвиток дитини - це складний процес, який потребує уваги та підтримки з боку батьків та педагогів. Особливо важливим є участь психолога у формуванні емоційного інтелекту діточок. Ще в ранньому дитинстві формуються особистість дитини, її  характер, здібності й таланти, а це свідчить про важливість розвитку малюків з малих років. У приватних дитячих садочках DINO, розташованих у Києві та Київській області, заняття з психологом займають важливе місце. Це обумовлено тим, що емоційний розвиток є необхідним для успішного зростання дітей та формування їх особистості.

Формування у дітей уявлення про емоційні стани

Важливою метою занять з психологом в дитячих садочках DINO - це формування у дітей уявлення про різні емоційні стани людей. Завдяки різноманітним іграм, діти не лише досліджують емоції, але й навчаються розрізняти та розуміти їх, як вони впливають на поведінку та почуття людей навколо. Вони розпізнають радість, сум, страх, захоплення та інші емоції як у себе, так і в інших. Це робиться через візуальні приклади, інтерактивні вправи та ігри, що допомагають дітям відчувати себе комфортно та вільно.

Збагачення словникового запасу малюків в дитячому садочку

Заняття з психологом в дитячих садочках DINO спрямовані і на збагачення словникового запасу дітей словами, які визначають різні емоційні стани. Вони використовуються на практиці, створюючи ситуації, де діти можуть впевнено виражати свої почуття та вчитись ставитись з розумінням до інших. Крім того, психолог проводить дискусії, де діти обговорюють свої власні емоції як позитивні, так і негативні та вчаться розуміти, що відчувати це нормально. А також діляться тим, як вони можуть реагувати в різних ситуаціях.

Розвиток виразної міміки та жестів

Для успішного вираження емоцій дуже важливо мати виразну міміку та вміти використовувати жести. На заняттях в DINO діти активно розвивають вміння передавати емоції через різні ігри та вивчають фізіологічні висловлення емоційних станів, що допомагає краще розуміти себе та не соромитись виражати свої почуття. Міміка, поряд із жестами, є важливим доповненням до вербальних засобів спілкування, адже це нам завжди говорить про те, що людина відчуває у момент розмови.

Сприяння розвитку психічних процесів на заняттях з психологом в садочках DINO

Окрім емоційного розвитку, заняття з психологом також спрямовані на розвиток психічних процесів у дітей. Через різні цікаві ігри та завдання, у вихованців стимулюється їх пам'ять, увага, мислення та сприйняття. Це допомагає малюкам розвиватися гармонійно та досягати успіхів у навчанні та в комунікації з людьми навколо. Наприклад, малюки залюбки вирішують різні головоломки та завдання, підходять до процесу креативно та з великим інтересом. Це також допомагає їм розвивати свої когнітивні здібності.

Формування позитивних моральних якостей

Вираження емоцій та розуміння їх також сприяє формуванню позитивних моральних якостей. Під час занять з психологом в дитячому садочку, діти вчаться розуміти те, як важливо бути добрим та щирим, співчувати, досягати взаєморозуміння з іншими, що важливо для побудови гармонійних взаємовідносин, а також, що таке правильне й неправильне, хороше і погане. Також, акцентується особлива увага на вихованні у малюків таких якостей, як толерантність, відкритість та повага до інших.

Заняття з психологом у дитячих садочках DINO - це важливий етап розвитку та формування особистості малюків. Вони навчаються виражати та контролювати емоції, розуміти їх та розвивати в собі позитивні моральні якості, завдяки чому формується свідома та сильна особистість. Активні ігри, творчі завдання та вправи з мімікою та жестами роблять заняття з психологом в садочку цікавими та корисними.

Ви можете переглянути відео з занять з психологом в садочках DINO на нашому YouTube каналі.

Якщо Ви обираєте садочок для вашого малюка, запрошуємо завітати в садочки DINO, що знаходяться за адресами:

22 лютого 2024
×
×
Забронювати місце
×
Залиште заявку для зворотного зв’язку DINO Кейтерінг
×
Залиште заявку для зворотного зв’язку DINO Кейтерінг